Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Büyükşehir’in hizmet içi eğitim seminerleri başladı

Büyükşehir’in hizmet içi eğitim seminerleri başladı

Büyükşehir’in hizmet içi eğitim seminerleri başladı

Büyüksehir’den “Iletisim, Stresle Basa Çikma ve Madde Bagimliligi” egitimi…

 

Büyüksehir’in hizmet içi egitim seminerleri basladi

 

Adana Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi personeline, “Iletisim, Stresle Basa Çikma ve Madde Bagimliligi” konularinda egitim verildi.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi’na bagli Sosyal Hizmetler ve Yardimlar Sube Müdürlügü, personelin birbirleriyle ve çevresiyle dogru iletisim kurmalarini, mesai saatlerinde ve disinda stresle basa çikmalarini saglamak ve madde bagimliliginin zararlarini anlatmak için egitim semineri düzenledi. Söz konusu egitim 6 gün boyunca 600 Büyüksehir personeline verilecek.

 

Güzelyali Itfaiye Daire Baskanligi’na ait egitim merkezinde gerçeklesen seminere Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskani Dr. Riza Mete, Emniyet Müdürlügü’ne bagli Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Türkiye Uyusturucu ve Uyusturucu Bagimliligi Izleme Merkezi (TUBIM) Büro Amiri Komiser Mustafa Ünaldi ve Adana Büyüksehir Belediyesi Aile ve Psikolojik Danismanlik Merkezi Psikolog ve Egitimci Tugçe Önder katildi.

KALICI STRES BIR HASTALIKTIR

Iletisimin insan iliskilerindeki önemi ve stresle basa çikamamanin günümüzde çok önemli bir saglik sorunu oldugunun altini çizen Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskani Dr. Riza Mete ‘’Bu topraklarda iletisim daha çok sohbete dayali, dolayisiyla yazili iletisim çok geçerli degil. Tüm bilgilerimiz sözeldir. Yüz yüze, karsi karsiya gelmek kiymetlidir bu topraklarda. Mesleginiz geregi stresli ve sikintili bir mesai yasiyorsunuz. Stres tamamen zararli degil, az miktarda zaman zaman olmasi faydalidir. Sizleri sevk ile çalistirip basariya götürür. Tehlikeli olan stresin kroniklesmesidir. Kalici stres artik hastalik boyutuna geçer. Ilaç, madde bagimliligi ya da kötü aliskanliklarin uzun süre devam etmesi sosyal, mesleki ve aile yasantisinin bozulmasina neden olur’’ dedi.

UYUSTURUCU TOPLUMLARIN ÇÖKÜS NEDENIDIR

Uyusturucunun büyük bir sorun oldugunu ve topyekun mücadele etmek gerektigini dile getiren Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Türkiye Uyusturucu ve Uyusturucu Bagimliligi Izleme Merkezi (TUBIM) Büro Amiri Komiser Mustafa Ünaldi, uyusturucunun sosyolojik, saglik, fiziksel ve ekonomik olarak toplumlarin çöküs nedenlerinden oldugunu belirtti.

UYUSTURUCU BÜYÜK BIR SORUNDUR, TOPYEKUN MÜCADELE GEREKTIRIR

Mustafa Ünaldi, “Asayis olaylarinin (hirsizlik, yankesicilik, fuhus, kapkaç) temelinde yatan uyusturucu, terör örgütlerinin ve diger suç kartellerinin de finansal kaynagini olusturmaktadir. Uyusturucu madde kullananlarin yakinlarina baktigimizda toplumdan izole ediliyor ve yalnizlastiriliyorlar. Çocuklarindan vazgeçemeyen aileler ekonomik kriz içerisine girip evdeki buzdolaplarini dahi satmak durumunda kaliyorlar. Aile içi huzursuzluk, suç isleme oranindaki artis, is gücü kaybi, sagliksiz ve hedefi olmayan bir nesil gibi olumsuz etkenlerin ortaya çikmasina neden olan uyusturucu ve madde bagimliligi ile; doktorundan, ögretmenine, anneden babaya kadar her bir birey olarak mücadele edilmesi gerekiyor” diye konustu.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli